Cursussen

Vaarschool Seal biedt 4 cursussen aan;

Kielboot 1 (CWO 1)

Deze cursus is voor beginnende zeilers vanaf 11 jaar oud. Spelenderwijs wordt er kennis gemaakt met de zeilsport. Zo leert de cursist onder andere het schip te besturen, de zeilen te hijsen en te strijken en enkele manoeuvres uit te voeren. Dit alles wordt aangevuld met wat eenvoudige theorie, de beginselen van het schiemannen en de basisregels van het B.P.R. (Binnenvaart Politie Reglement).

Kielboot 2 (CWO 2)

Dit is het logische vervolg op het CWO-Kielboot 1 niveau. Tevens is dit niveau bedoeld voor cursisten die al een redelijke ervaring hebben opgedaan met het zeilen. De vaardigheden die bij Kielboot 1 geleerd zijn worden bij dit niveau verder geperfectioneerd.  Daarnaast worden er natuurlijk nieuwe zeiltechnische onderdelen geleerd, zoals de Man Over Boord.

 

Kielboot 3 (CWO 3)

Naast het optimaal beheersen van het Kielboot 1 en 2 programma, leert de cursist bij Kielboot 3 zelfstandig te varen in een kielboot. Hierbij komt een aantal extra manoeuvres en een aanvullende hoeveelheid theorie.

SEAL +

seal + van vaarschool seal in scouting olav boten op het gooimeer in week 1 2016

Deze cursus is bedoeld voor cursisten van 16 jaar en ouder, die in het bezit zijn van het Kielboot 3 diploma. Het doel van deze cursus is om de cursist kennis te laten maken met andere zeilboten dan alleen de lelievlet. Behalve dat er langere zeiltochten gemaakt worden, zal eenvoudige kustnavigatie aan de orde komen. Deze cursus wordt niet afgesloten met een C.W.O. –erkend diploma. De cursisten krijgen wel een certificaat van deelname mee naar huis.

Reacties zijn gesloten.